#06 Tutorial C++ | Loops + While | Gleesik™

#04 Tutorial C++ | Citire & Afisare | Gleesik™

 • 14
 • februarie
 • 2015

În acest nou tutorial vom vorbi despre citire și afișare în limbajul de programare C++. Prin citire și afișare facem referire la comunicarea continuă dintre program și utilizator, astfel se asigura un flux de feedback constant.

În limbajul C++ avem mai multe moduri de a citi și afișa informații. Totuși pentru asta ne folosim de biblioteci, despre acestea am discutat în primul tutorial de C++. Cele două biblioteci folosite în tutorial sunt “iostream” și ”stdio.h”. Aceste două biblioteci ne permit să afișăm informația dar într-un mod diferit. Folosind biblioteca “iostream” utilizăm parametri ca “cout” și ”cin”. Folosind biblioteca “stdio.h” utilizăm funcții precum “printf()” și “scanf()” ( în ultima versiune de C++ este înlocuită cu scanf_s() ).

În principiu cele două biblioteci pe care le-am amintit mai devreme ne permit să afișăm și să citim date. Totuși ele nu sunt identice. De cele mai multe ori în limbajul C++ se folosește “iostream” pentru programe mai simple și “stdio.h” pentru programe ceva mai complexe. Biblioteca “stdio.h” este mai versatilă decât “iostream” deoarece ea ne permite să formatăm mult mai bine datele afișate. Totuși dacă dorim ca informațiile noastre să fie și mai ușor citite am putea folosi biblioteca “iostream”.

Sper ca aceste informații prezentate în acest tutorial să vă ajute să înțelegeți mult mai bine limbajul de programare C++. Dacă v-a plăcut acest tutorial nu uitați că puteți ajuta cu un like, share și subscribe la canalul de YouTube. De asemenea abonându-vă la canal sunteți la curent cu noutățile.

Daniel Costrășel
Designer, Developer & Artist

2 Comments on “#04 Tutorial C++ | Citire &#...

 1. Gabriel

  Bună. Îmi poți sugera ce as putea învață sau ce ar fi cel mai bine sa învăț pt a face un joc cap coada gen android.trebuie sa învăț programare în c++ sau Java. Vreau sa fac ceva pt mine în viitorul apropiat și sunt pasionat în cea ce vreau sa fac .îmi poți da niște sfaturi.mulțumesc Stima Gabriel

  1. Daniel Costrășel

   Salut Gabriel, Poti sa inveti in principiu C++ deoarece majoritatea limbajelor de programare sunt scrise sau cel putin inrudite cu C si C++ asadar vei invata sa programezi foarte profund. Pentru a face jocuri de android ai nevoie de a intelege bine cum se programeaza un CPU si apoi sa stii JAVA, atentie nu JS (JavaScript).

Write a Reply or Comment