#06 Tutorial C++ | Loops + While | Gleesik™

#05 Tutorial C++ | Instructiunea IF | Gleesik™

 • 28
 • februarie
 • 2015

În acest tutorial de C++ discutăm despre instrucțiunea “if” sau în pseudocodul român “dacă”. Această instrucțiune ne permite să impunem condiții și astfel să executăm porțiuni de cod bazându-ne pe o intreagă secvență decizională. Pentru a putea să operăm cu această instrucțiune este foarte important să înțelegem ce sunt și ce fac atât operatorii standard cât și operatorii logici. Aceste seturi de operatori de oferă posibilitatea să realizăm structuri și să impunem condiții logice. Instrucțiunea “if” este dependentă de aceste condiții, așadar este esențial să înțelegem acești operatori.

Ceea ce prezint în acest tutorial este foarte important în programarea cu limbajul C++. Condițiile logice sunt esențiale pentru a putea realiza algoritmi de o complexitate foarte mare și implicit să realizăm programe foarte complexe.

Instrucțiunea “if” în C++ are foarte multe aplicații algoritmice, ceea ce duce la nevoia de impunere a unor condiții de execuție foarte complexe care ar putea să răspundă numeroaselor probleme ce apar la nivel informatic.

În tutorialul video am încercat ca, într-un mod cât mai simplu, să vă prezint cele trei cazuri ce le putem forma cu această instrucțiune decizională. La nivel binar instrucțiunea de față se bifurcă și poate avea valoarea 1 sau 0. Pentru valoarea 1, condiția se consideră adevărată, iar pentru valoarea 0, condiția este considerată falsă.

Sper ca aceste informații să va fie folositoare și nu uitați că secțiunea de comentarii este deschisă pentru a primi opiniile și întrebările voastre. Nu uitați să dați like & share la prieteni, iar dacă nu sunteți abonați la canalul de YouTube, abonați-vă apasând butonul „subscribe” și fiți astfel la curent cu noutățile.

Daniel Costrășel
Designer, Developer & Artist

4 Comments on “#05 Tutorial C++ | Instructi...

 1. Anonim

  Salut, Am si eu nevoie de un pic de ajutor. Sunt la inceput si incerc sa prind din toate partile si tot sa scriu cat mai mult cod pentru a le intelege si am ajuns la tutorialele tale si incerc sa fac exact functia if ca nu prea o inteleg din pacate:(. Nu inteleg de ce imi da erroare am facut exact ca tine sau poate nu imi dau seama nu am gresit, tin sa specific ca eu folosesc CodBlocks. Trage o privire te rog si lasa-mi un raspuns : Imi da erroare la "void main" cand il complilez... #include #include using namespace std; void main() { int a = 2, b = 4; if (a == 2){ cout << "Valoarea lui a este 2: " <<endl; } getch(); }

  1. Daniel Costrășel

   Probabil folosesti un compiler mai vechi, in acest caz poti inlocui functia void main cu int main(void) si dupa getch(); trebuie return 0; Sper sa reustesti, daca nu mai lasa un com :)

 2. Anonim

  Am reusit! <3 Iti multumesc frumos pentru tot ceea ce faci, numai bine. Daca as vrea sa vorbesc cu tine mi-ai putea oferi un mail sau ceva de contact? Mi-as dori foarte mult sa invat programare si sa urmez acest drum in viata dejsi am varsta de 20 de anii cred ca e tarziu, dar stii cum sa spune niciodata nu e prea tarziu. O zi cat mai buna iti doresc

  1. Daniel Costrășel

   Multumesc, ma poti contacta pe formularul de contact de aici de pe site, si acolo iti voi da mai multe informatii de contact ;)

Write a Reply or Comment