#06 Tutorial C++ | Loops + While | Gleesik™

#06 Tutorial C++ | Loops + While | Gleesik™

 • 17
 • aprilie
 • 2015

În acest tutorial de C++ discutăm despre bucle repetitive, însă mai pe larg în acest tutorial vom discuta despre “while” sau “cât timp” în pseudocodul din limba română. Prin bucle repetitive  în C++ întelegem structuri informatice care ne oferă posibilitatea de a repeta o porțiune de cod de un numar de ori controlat sau dacă este necesar chiar fix stabilit.

Există 2 tipuri de bucle repetitive: cu test inițial și cu test final. Ambele tipuri se comportă asemănător în mare parte. Ambele tipuri au de verificat o condiție. Cele cu test inițial verifică condiția după care se trece la execuția efectivă. Cele cu test final mai întâi execută și abia mai apoi verifică dacă condiția este favorabilă pentru a repeta din nou.

Referitor la bucla “while” este demn de remarcat faptul că această buclă ne permite să controlăm numarul de repetiții în functie de condiția impusă. Astfel avem posibilitatea de a repeta o anumita porțiune de cod fară a fi necesar să știm neapărat numarul de repetiții. Astfel aceasta buclă repetitivă este foarte flexibilă, permițându-ne astfel să avem un control mult mai mare asupra algoritmilor pe care îi implementăm.

Sper ca aceste informații să va fie folositoare! Nu uitați like, share & subscribe sunt elementele care pot ajuta la dezvoltarea comunității.

Daniel Costrășel
Designer, Developer & Artist

7 Comments on “#06 Tutorial C++ | Loops + W...

 1. John

  I really need this tutorial in English, but anyway great work! :)

  1. Daniel Costrășel

   Sorry, but this tutorial is in romanian language! :(

  2. Daniel Costrășel

   You can use automatic translation created by Google for the video.

 2. Adi

  Salut de ce lucrezi cu void main() si nu folosesti int main() ?

  1. Daniel Costrășel

   Deoarece functia principala main() in acest caz nu reutrneaza nimic si e inutil sa aloc memorie pentru nimic. :)

 3. Edi

  Te rod faci tutoriale mai des?

Write a Reply or Comment